Skip to main content

COVID-19

Testa på plats och få resultat inom 15 minuter

FAQ - vanliga frågor

Vilka är LAB360°?

LAB360 har levererat kunskap sedan år 2006, kärnverksamheten är inom hantering av biologiskt material avseende odling, förvaring och desinficering och autoklavering. Vi för även Robotiserad förvaringsteknik – 180 C för IVF- bruk. Vi har erfarenhet sedan år 1989 från bland annat Bergman & Beving koncernen och Addtech. Vi var med när PCR introducerades inom forskning och sjukvård.

Varför har LAB360° dessa produkter?

Vi ser att dessa produkter går helt i linje med våra kunskapsområden.

Tack vare våra tidigare relationer och kontakter med olika fabriker från tiden i Bergman & Beving och Addtech så var det ett naturligt steg att introducera dessa tester på svenska marknaden i ett tidigt skede av Covid-19 pandemin.

Hur kvalitetssäkrar ni leverantör, produkt och leveranssäkerhet?

Grundare Stefan Hultgren har erfarenhet av att kvalitetssäkra leverantörer professionellt från Bergman & Beving tiden samtidigt som han senare haft omvärldsanalys som en viktig del i arbetet.

Vi har bland annat anlitat Svenska Business of Sweden på plats i Kina för att försäkra oss om vilka fabriker som är tillförlitliga samt innehar korrekta certifikat och dokument.

Produkterna vi för har validerats av oberoende laboratorier inom Europa och Sverige för att bekräfta att de resultat som kommer från tillverkarens kliniska studie faktiskt stämmer. På så sätt har vi en produkt vi kan ta ansvar och stå för.

Idag har vi producenter från både Europa och Kina.

Har ni referenser?

Vi samarbetar med några av Sveriges regioner, kommuner, samt ett par av Sveriges största företag, vårdgivare, företagshälsovård och läkare. Vidare har vi förfrågningar och samarbeten internationellt kring våra snabbtester.

Tillsammans med vår samarbetspartner har vi distribuerat över 50 miljoner tester inom Sverige, Tyskland och Österrike sammantaget.

Hur tillförlitliga är testerna?

Testerna har validerats på svenska labb och har visat sig vara ”bäst i test” när det kommer till användarvänlighet och tillförlitlighet. Önskar ni ta del av dessa så kontakta oss via intresseformuläret.

Vilka har godkänt produkten?

För medicintekniska produkter avsedda för professionellt bruk skall testet inneha en CE-märkning för att få säljas fritt inom EU och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). LAB360’s test uppfyller dessa krav och innehar CE-märkning.

Kan man utföra testet på sig själv?

Egenprovtagning kan göras av en person över 18 år.
Barn i åldrarna 12-17 år bör ta ett test under övervakning av en vuxen.
Barn under 12 år bör testet tas av en vuxen.

Hur lång är leveranstiden?

Idag är leveranstiden 1-2 dagar inom Sverige om order inkommer innan klockan 12.00 en vardag.

Vad är order minimum?

En förpackning innehåller 20st eller 25 st tester och är därmed minimum.

Våra kärnområden

Odling

Förvaring

Desinficering

Avdödning

LAB360° säljer främst produkter och tjänster inom kärnområdena odling, förvaring, desinficering, avdödning och med utrustning för materialinsamling.

LAB360° är ett kunskapsföretag baserat i Mälardalen.

Om företaget