Skip to main content
AktuelltCovid-19

Mölndal kommun rullar ut antigentester i stor skala

Av 7 januari, 2021No Comments
Flowflex Antigentest för Covid-19 i 5 pack samt 25 pack

Mölndal kommun var först ut i dagarna innan jul att efter ett lyckat ”pilotprojekt” på två äldreboenden i kommunen rulla ut det i stor skala. Antigentesterna de använder är Flowflex™ SARS-CoV-2 Antigen test och utförs genom provtagning nasalt och analyseras på en testkassett med svar inom 15 minuter.

Den 17 december kom regeringen med beskedet att snabbtester skulle börja användas inom vård- och äldreomsorgen.

Först ut i Mölndals kommun är äldreboendena Lackerbäck och Fässberg. Med start på onsdagen provtas personalen inför varje arbetspass.

– De snabbtester vi köpt in har hög tillförlitlighet och vi hoppas att de blir ett värdefullt verktyg för att förhindra smittspridningen. Om allt går enligt förväntan kommer vi att införa snabbtest i samtliga verksamheter snarast möjligt, säger Eva Klang Vänerklint, chef för vård- och omsorgsförvaltningen, på Mölndals stads hemsida.

– Vi hoppas att de blir ett värdefullt verktyg för att förhindra smittspridningen, säger förvaltningschef Eva Klang Vänerklint.

 

LAB360 är glada att hjälpa kommunerna igång och bidra till att bromsa smittspridningen.

 

Läs mer på Expressen: https://www.expressen.se/gt/snabbtester-for-corona-provas-pa-aldreboende-/
Läs mer på Mölndal Stads hemsida: https://www.molndal.se/startsida/arkiv/nyheter/nyheter/2020-12-23-snabbtester-for-covid-19-infors-pa-prov.html