Skip to main content
AktuelltCovid-19Företaget

LAB 360° introducerar ny effektiv och samhällsekonomisk provtagningsteknik för Covid-19

Av 9 december, 2020januari 8th, 2021No Comments

Mot bakgrund av att 20 av 21 regioner i Sverige har problem med att skala upp sin testkapacitet för att matcha behovet så har vi sedan en månad signerat ett avtal med en kanadensisk leverantör för att stötta regionerna i att skala upp Covid-19 analyserna.

Tillverkning sker i Europa och i annat västland, tekniken är validerad och kan användas med befintlig PCR utrustning. Vi ser tekniken som ett komplement till de stora robotarna och där labbet snabbt kan svara upp mot tillfälliga toppar som är att vänta. För de mindre regionerna så kan de snabbt och billigt öka kapaciteten utan att störa nuvarande arbetssätt.

Tack vare utökad torrkemi så tar det bort 12 steg i det manuella arbetet (där inte robot används), vilket sparar in 1-2 timmar per förfarande. I och med att man tar bort så många steg i det manuella förfarandet så minskar också risken för korskontaminering. Sensitivitet 100%, Specificitet 100% från studier.

För mer information kontakta vår produktspecialist på 011-360 360 4 eller ring vår växel på 011-360 360 0.

Från denna kanadensiska leverantör kommer vi i januari att lansera nästa generations antigentest med extremt hög känslighet tack vare en metod som bygger på fluorescerande signaler i UV-spektrumet.