Skip to main content
InstallationerKunderProdukter

6 stycken horisontalautoklaver till Wallenberg Lab

Av 27 maj, 2016december 9th, 2016No Comments

horisontautoklav-4472Lab 360° har nu installerat 6 st Tuttnauer horisontalautoklaver på Wallenberglaboratoriet i Malmö för Lunds universitets räkning.

I uppdraget ingick att demontera gammal utrustning, omhänderta denna för återvinning samt in o uttransport av autoklaver för att sedan installera de nya autoklaverna och anpassa dem efter slutanvändarnas behov.

Vi skötte allt från projektledning till installation och utbildning med en personalstyrka på 3 personer. Kunden fick checklistor skickade till sig i förhand för att göra installationen så smidig som möjligt och laboratoriet fick även en fabrikstest under 3 dagar med personal från oss.

(Wallenberglaboratoriets erfarenhet är också att 90 % av alla fel på autoklaver kommer från användarsidan och vi har därför lagt in persoliga koder där det har önskats samt avdelningskoder i det fall de efterfrågats och våra tidigare levererade autoklaver har fungerat mycket väl.)

Löpande service och underhåll kommer att ske från våra lokala certifierade tekniker i Malmö, och vi har även tillgång till en av nordens kunnigaste autoklavingenjörer i Köpenhamn.

Vi på Lab 360° tackar för förtroendet och önskar CRC samt Wallenberglaboratoriet lycka till med sitt dagliga arbete med sina nya autoklaver.